• Altijd de laatste mode- & lifestyletrends Altijd de laatste mode- & lifestyletrends
 • Topkwaliteit voor de beste prijs Topkwaliteit voor de beste prijs
 • Gratis verzending & retour** Gratis verzending & retour** Vanaf € 50,00 bestelwaarde
 • NLFR
 • BE
SINTERKLAAS BIJ LESARA - De leukste cadeautjes goedkoop online bestellen

Sinterklaasshop

Sinterklaas bij Lesara. De leukste cadeautjes voor de beste prijs!

Sint en Piet zaten te denken,
Wat ze aan alle lieve mensen konden schenken
Daar was de Lesara Online Shop
En ze konden hun geluk niet op!

Sinterklaas vieren is nog steeds leuk als je volwassen bent, maar voor en met kinderen is het al helemaal een feest! Het begint al wanneer eind september de pepernoten en marsepein weer in de winkels te vinden zijn en half november de intocht van Sinterklaas inluidt en kinderen hun schoentjes weer kunnen gaan zetten. En dan is het op 5 december eindelijk zo ver. Pakjesavond! Er wordt aan de deur geklopt en er staat een grote juten zak cadeaus voor de deur, of misschien wordt ‘het heerlijk avondje’ gevierd met surprises en/of gedichten. Het grote Sinterklaas-dobbelspel met familie en vrienden is een andere optie die steeds meer aan populariteit wint. Voor iedereen die Sinterklaas een handje wil helpen met eigen cadeaus, kan op Lesara.nl helemaal zijn slag slaan. Wij hebben leuke cadeaus voor jong en oud, en natuurlijk altijd in goede kwaliteit en voor onverslaanbare prijzen. Neem snel een kijkje en wordt geinspireerd door onze:


 • Leuke Sinterklaascadeautjes voor kinderen, zowel voor in de schoen als op Sinterklaasavond
 • Mooie Sinterklaasgeschenken voor dames
 • Mooie Sinterklaasgeschenken voor heren
 • De coolste gadgets voor het hele gezin

De geschiedenis van het Sinterklaas-feest

Nicolaas werd in het jaar 270 geboren in het zuiden van Turkije. Nicolaas verloor al jong zijn ouders. Het geld wat hij van zijn ouders erfde hield hij niet voor zichzelf, maar deelde hij uit aan de armen. Toen Nicolaas volwassen was, werd hij bisschop. Door zijn goede daden werd hij in het jaar 342 heilig verklaard. Vanaf toen werd hij Sint Nicolaas genoemd en in de loop van de tijd is dit afgekort tot Sinterklaas. Sinterklaas werd gezien als de beschermheilige van onder andere ongehuuwde vrouwen, boeven, geliefden en zeelieden. De zeelieden is de reden dat hij in de late middeleeuwen werd vereerd in de toen welvarende havenstad Amsterdam. Vanuit Amsterdam heeft de populariteit van Sinterklaas zich langzaam over heel Nederland verspreid.

Men zet in Nederland al sinds de 15e eeuw de schoen. In het begin gebeurde dit jaarlijks in de kerk en was de opbrengst voor de armen in de stad. Vanaf de 16e eeuw zijn er teksten en schilderijen gevonden van kinderen die hun schoen in de woonkamer zetten. Vaak zat er naast speelgoed ook snoepgoed in zoals pepernoten, speculaas, taaipoppen en marsepein. Deze lekkernijen worden al eeuwenlang op een traditionele manier gemaakt en zijn meestal alleen rond Sinterklaas in de winkels te krijgen. Tegenwoordig is Sinterklaas een echt familiefeest en beginnen kinderen hun schoen te zetten op het moment dat Sinterklaas in het land is.

De intocht van Sinterklaas wordt al sinds 1934 jaarlijks in Amsterdam gevierd. Vanaf 1952 wordt de landelijke intocht live uitgezonden. Wie heeft er niet zelf als kind of met zijn kinderen op zaterdag aan de buis gekluisterd gezeten om de intocht te bekijken? Met spanning kijken wanneer de stoomboot eindelijk uit Spanje aankomt met dansende Zwarte Pieten op het dek en dan afwachten of Sinterklaas in één keer zijn schimmel op kan klimmen of dat hij een zetje van een van zijn pieten nodig heeft.

Zodra de televisie uitgezet is, is het eindelijk tijd om verlanglijstjes te maken voor Sinterklaasavond. Er wordt van de kinderen verwacht dat zij iets terug doen voor Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten, dus stoppen ze wortels of hooi voor het paard en tekeningen in hun schoen en zingen ze Sinterklaasliedjes voor de open haard, of bij gebrek daar aan, voor het luchtrooster van de centrale verwarming. Pakjesavond werd pas na de Tweede Wereldoorlog een meer algemeen verschijnsel. Dit kwam met name door de toenemende welvaart na de oorlog. Langzamerhand veranderde Sinterklaas van een geheimzinnige en vaak onzichtbare gulle gever in een opa-achtige kindervriend. Pakjesavond is niet meer alleen voor kinderen. Ook volwassenen geven elkaar cadeautjes, soms anoniem met een gedicht of door lootjes te trekken of surprises te maken, of er wordt gedobbeld om cadeautjes. Omdat er bij een Sinterklaasviering bij volwassenen vaak een budget wordt afgesproken, maakt Lesara het u allemaal gemakkelijk, door alle artikelen in verschillende prijsklassen in te delen. Winkelen voor Sinterklaas cadeautjes was nog nooit eerder zo makkelijk!

Tip-box: Sinterklaas in andere landen

In veel delen van Europa wordt Sinterklaas in een bepaalde vorm gevierd. In Oostenrijk heeft de Sint geen paard en geen zwarte pieten, maar wordt hij begeleid door engelen en de Krampus, een monster met hoorns en lange, zwarte haren. Krampus straft de stoute kinderen met een roede.

 • In Lotharingen, noord-Frankrijk, rijdt de Sint op een ezel en heeft hij in plaats van een zwarte Piet een duister figuur naast zich lopen, Père Fouettard, een soort boeman. Père Fouettard was een kwaadaardige slager die volgens de sinterklaas-legende drie kinderen in stukjes hakt en ze in een ton pekelwater stopt. De volgende dag komt Sint Nicolaas langs, en opent hij de ton. De kinderen stappen er gezond en levend uit. Père Fouettard heeft spijt en gaat sindsdien met de Sint op pad.
 • Ook in het Duitse deel van Zwitserland rijdt Sinterklaas op een ezel en wordt hij Samichlaus of Santiglaus genoemd. Ook komt hij niet uit Spanje, maar komt hij uit het bos en heeft hij een hulpje, die Schmutzli heet.
 • In Tsjechië is Sinterklaas een deel van een trio, waarbij de engel en de duivel de andere twee delen zijn. Kinderen gaan op de avond van 5 december in groepjes van drie langs de deuren en zingen liedjes in ruil voor snoepjes.
 • In Polen komt Sinterklaas uit de hemel op kinderen te bezoeken, soms op een paard en soms komt er zelfs een engel mee. De Sint laat in Polen geen cadeautjes achter in de schoen, maar onder het kussen van de Poolse kinderen.
 • De meest bekende afgeleide van Sinterklaas is natuurlijk Santa Claus (de kerstman) die door Europese migranten mee was genomen naar de Verenigde Staten.

O, kom er eens kijken...

Een van de voordelen van bestellen bij Lesara is ons grote assortiment aan trendy en originele artikelen. Bovendien kunt u bij ons altijd genieten van een goede kwaliteit en een geweldige prijs. Hebben Sint en Piet niet goed op het verlanglijstje gekeken en valt het cadeau toch niet helemaal in de smaak of past het niet? Geen probleem! U kunt het altijd binnen 30 dagen aan ons retourneren voor een volledige restitutie van de prijs. Onze klantenservice helpt u natuurlijk altijd graag bij vragen die u heeft. Laat 5 december maar komen!

* De doorgestreepte prijs is de aanbevolen verkoopprijs.
** Vanaf € 50,00 bestelwaarde
1 Verkoopprijs van style-discount.com/de.