• Altijd de laatste mode- & lifestyletrends Altijd de laatste mode- & lifestyletrends
  • Topkwaliteit voor de beste prijs Topkwaliteit voor de beste prijs
  • Gratis verzending & retour** Gratis verzending & retour** Vanaf € 50,00 bestelwaarde
  • NLFR
  • BE
Bestel alles voor een onvergetelijke bruiloft online bij Lesara
Trouwshop

Je bruiloft: een dag om nooit te vergeten

Voor veel mensen geldt de dag waarop ze elkaar het jawoord geven als een van de mooiste gebeurtenissen van hun leven. Sommige enthousiastelingen staan zelfs zo graag voor het altaar dat ze verschillende keren hertrouwen. Goed voor een heleboel mooie herinneringen, dat wel. Maar in principe trouw je - tenminste hier te lande - maar één keer, en daarom laat je op die ene belangrijke dag maar beter niets aan het toeval over. Een ervaren bruiloftsplanner kan veel van het zenuwslopende voorbereidende werk op zich nemen en het aanstaande bruidspaar op die manier flink wat kommer en kwel besparen. Dat betekent natuurlijk niet dat jij en je verloofde zelf niets hoeven te doen. Jullie worden namelijk betrokken bij elke belangrijke beslissing en ook met het kiezen van je outfit zul je je handen vol hebben. Ga je traditioneel shoppen, bereid je dan nu al maar voor op een hectische race waarbij je van de ene winkel naar de andere holt en tientallen jurken of pakken aan- en weer uittrekt, het ene exemplaar nog duurder dan het andere, tot je uiteindelijk uitgeput in elkaar zakt. Klinkt intimiderend? Is het ook. Gelukkig is er de trouwshop van Lesara, waar je alles vindt voor een onvergetelijke bruiloft. Want ook voor trouwjurken, trouwpakken, sieraden en decoratie ben je bij Lesara aan het goede adres.

Jurk & pak: kleding voor bruid en bruidegom

Er is een oeroude spreuk die als volgt luidt: geen bruiloft zonder bruid en bruidegom (of bruid en bruid, of bruidegom en bruidegom). Tijdens een trouwfeest draait alles dus om het verliefde paar, en daarom wil je er als aanstaande echtgeno(o)t(e) natuurlijk op je paasbest uitzien. Traditioneel opteren dames voor een jurk en heren voor een pak, al zijn er natuurlijk altijd uitzonderingen, waar we in dit artikel vanwege de overzichtelijkheid liever niet op ingaan. Als bruidegom kan je je de vraag stellen of je je trouwpak wilt huren of kopen. Omdat de aanschaf van zo'n pak flink wat geld kan kosten is huren een verstandig alternatief als je een beperkt budget hebt en nog nooit van Lesara hebt gehoord. Vrouwen daarentegen hechten doorgaans erg veel emotionele waarde aan hun trouwjurk en zullen dan ook minder snel geneigd zijn om over huren na te denken. De prijs van een jurk variëert van een paar tientjes tot een paar miljoen en ligt meestel ergens daartussenin. In de Lesara-trouwshop vind je stijlvolle trouwpakken en betoverende bruidsjurken voor wel erg aantrekkelijke prijzen, en ook aan voordelige schoenen en accessoires is er geen tekort.

"Yes, I moo"

Ongelooflijk maar waar: in 2016 vierden de bewoners van het Indische dorp Bhavnagar de bruiloft van Poonam en Arjun. Het bijzondere aan dit huwelijk? Poonam is een koe en Arjun een stier. Bij het samenstellen van Poonams outfit werden kosten noch moeite gespaard: gouden sieraden, een met juwelen bezette sari en op maat gemaakte armbanden met bloemen. Kostenplaatje voor de hele bruiloft: 1,8 miljoen roepies of omgerekend ruim 23.000 euro.


De trouwring

De ring is een universeel huwelijkssymbool. Met een trouwring of partnerring aan je vinger toon je aan de wereld dat jij de liefde van je leven hebt gevonden en niet meer beschikbaar bent. In principe draag je een trouwring dag en nacht, al wordt het dragen van een ring bij het uitoefenen van risicovolle activiteiten zoals bepaalde types werk of sport (terecht) afgeraden. Omdat een trouwring doorgaans ononderbroken wordt gedragen is het belangrijk om een materiaal te kiezen dat geen allergische reacties uitlokt. Hieronder sommen we een aantal typische materialen op die worden gebruikt voor het vervaardigen van trouwringen:

  • Goud is een echte klassieker. Omdat puur goud zacht is, wordt het voor de verwerking tot sieraden gemengd met andere metalen. De zuiverheid van goud wordt in karaat uitgedrukt. De meest verkochte goudlegering is 14 karaat, wat goed is voor 58,5% goud. De kleur van het goud wordt bepaald door de andere metalen in de legering. De natuurlijke gele kleur kan worden behouden door het edelmetaal te mengen met zilver en koper. Witgoud bevat onder andere palladium, zilver en zink.

  • Platina: is het begrip budget je vreemd? Als geld geen probleem is, behoort een platina trouwring tot de mogelijkheden. We hebben het hier over de koning van de edele metalen. Er bestaat op aarde geen duurzamer metaal. Daardoor is dit edelmetaal een stuk moeilijker te bewerken dan goud, maar het resultaat mag er wezen. Platina blinkt uit met zijn prachtige zilverachtige glans en lokt geen huidirritaties uit.

  • Titanium is extreem hard, licht en lokt geen allergische reacties uit. De hardheid en het hoge smeltpunt hebben als nadeel dat dit metaal nauwelijks vervormbaar is. Koop dus geen titanium ring tenzij je er honderd procent zeker van bent dat hij perfect past.

  • Edelstaal: in tegenstelling tot wat de naam misschien wel doet vermoeden is edelstaal geen edelmetaal. Toch is een een prachtig materiaal en uitstekend geschikt voor het vervaardigen van duurzame sieraden en dus ook trouwringen. De belangrijkste voordelen van dit materiaal zijn de bewerkbaarheid en de lage prijs. Bij Lesara vind je een groot assortiment sieraden van edelstaal, waaronder ook trouw- en partnerringen.

Nadert de bruiloft en ben je op zoek naar een mooie set trouw- of partnerringen met of zonder gravure, neem dan zeker eens een kijkje in onze trouwshop en laat je verrassen door ons aanbod aan elegante ringen en andere accessoires voor wel erg democratische prijzen.

Bruidsmeisjes, getuigen en gasten

Naast de bruid en de bruidegom zijn er op een bruiloft meestal ook andere mensen aanwezig. Op de eerste plaats denken we hier aan getuigen. Zelfs wie helemaal geen trouwfeest wil organiseren heeft minimaal twee getuigen nodig. Vindt er wel een feest plaats, dan komen daar ook nog ringdragers, bruidsmeisjes, dj's, muzikanten, gasten en wedding crashers bij. Behoor jij tot een van die categorieën? Dat treft, want of je nu een uitnodiging hebt gekregen of niet, ook voor jou als gast ligt er in de Lesara-trouwshop een grote collectie bruiloftskleding klaar, van zwierige jurkjes, stijlvolle pakken en elegante schoenen tot prachtige sieraden en accessoires.

Versiering & decoratie voor een geslaagde bruiloft

Een bruiloft is een vrolijke gebeurtenis. Daarom hoef je, als je een trouwfeest geeft, niet spaarzaam te zijn als het over decoratie gaat. De juiste versiering levert immers een niet te onderschatten bijdrage tot de algemene sfeer en de stemming onder de gasten. Ga je de locatie versieren, dan kan je echt alle kanten op. Als jij en je partner een grote passie delen kan je voor een specifiek thema kiezen, bijvoorbeeld scheepvaart, fantasy, of een lang vervlogen tijdperk zoals de jaren 70, de jaren 50, de jaren 20 of het bronzen tijdperk. Wat je ook doet, in de Lesara-trouwshop vind je zonder twijfel wat leuks voor jouw bruiloft. We hebben leuke slingers, sfeervolle verlichting, tafel- en bruidstaartdecoratie, plaatskaartjes en meer

Over huwelijkscadeaus

Ben je uitgenodigd op een bruiloft? Leuk voor jou! Nadat je je outfit zorgvuldig hebt samengesteld hoef je alleen nog maar voor een leuk cadeau te zorgen, want het is natuurlijk niet de bedoeling dat je met lege handen opdaagt. Snel nog even een huwelijkscadeau scoren dus. Makkelijker gezegd dan gedaan? Niet als je Lesara kent, want in onze trouwshop ben je slechts een paar clicks verwijderd van een leuk en origineel trouwcadeau.

De Lesara-trouwshop: een winkel voor Jan & alleman

De moraal van het verhaal? Die blijft uit. Maar een conclusie hebben we wel, en die luidt: ben je uitgenodigd voor een bruiloft, organiseer je er een voor iemand anders of ga je zelf trouwen, dan ben je in de Lesara-trouwshop aan het goede adres. Wil je zonder uitnodiging op een bruiloft opdagen, dan ben je een zogenaamde wedding crasher. Het minste wat je in dat geval kan doen is je mooi maken en een cadeautje meebrengen. Kortom, zelf als ongenodigde gast heb je baat bij het ruime aanbod in onze onlinewinkel.

* De doorgestreepte prijs is de aanbevolen verkoopprijs.
** Vanaf € 50,00 bestelwaarde
1 Verkoopprijs van style-discount.com/de.